Davor Sattler

“Šport je file rouge mojega življenja, košarka pa moja prva ljubezen. Pod koši sem užival, skoraj odraščal, polnih 15 let. Žoga, moja najzvestejša prijateljica, me je ves ta čas spremljala na popotovanjih širom Evrope. Profesionalno ukvarjanje s košarko mi je prineslo veliko novih poznanstev, predvsem pa ogromno znanja. Imel sem čast sodelovati in trenirati z izjemnimi igralci, učiti se od najboljših trenerjev. Vedno znova sem bil očaran nad trenerji za fizično pripravo. Od kod toliko idej in različnih vaj?

No, vse to so le začetki moje nove zgodbe, ki jo pišem in jo nameravam ponesti med ljudi. Saj veste, le nebo je meja…

Kako ostati v stiku z najboljšimi, kako napredovati iz dneva v dan, kako zadržati motivacijo, kakšen način treninga je pravi zame, kako pridobiti na eksplozivnosti, kako se izogniti poškodbam, itd. ?

Vse to je le nekaj zanimivih vprašanj, s katerimi sem se soočal po končanem šolanju, in hkrati povod, da sem se začel posvečati anatomiji človeškega telesa ter pozorno spremljati njegovo odzivnost in delovanje. V času profesionalnega gostovanja v tujini sem se, med drugim, spoznal tudi z različnimi oblikami vadbe; od klasičnega fitnesa in crossfita, pa vse do funkcionalne vadbe. A pravo ”razsvetljenje” sem doživel šele ob povratku v domovino.

Sami začetki segajo v leto 2011 in takrat se je začelo sodelovanje s Feelgood. Zasluge za moje uspešno delo gredo tudi prijatelju in hkrati mentorju, Mariu Sambolcu. Začetki so bili težki, pa vendar mi je dal ogromno znanja, za kar mu bom vedno hvaležen.

Z vsako prebrano literaturo, bodisi članek, knjiga ali pa seminar, sem postajal bolj samozavesten in po nekaj letih stopil na samostojno pot.

In kdo v resnici je Davor Sattler? Je človek, predan športu, osebni trener, z veliko znanja o vadbi. Je profesionalec, z ogromno pozitivne energije, vztrajen in predan ciljem. Je človek, ki bo poskrbel, da bodo vadbe zanimive, v sproščenem vzdušju, kar je primarni pogoj za dobro počutje, vendar na primernem nivoju za dosego željenih ciljev.”

http://www.davorsattler.si/