dr. Leon Bedrač

Je po izobrazbi doktor kemijskih znanosti, doktoriral je s področja organske sintezne kemije. Tekom svojega doktorskega študija je dve leti delal tudi na področju strukturne biologije in proteinske biokemije. Za doktorsko delo je prejel več nagrad, med drugim tudi nagrado za najpomembnejše dosežke v znanosti s področja kemije v letu 2013. Po doktoratu je 6 let delal v mladem in uspešnem podjetju, ki se ukvarja z raziskavami in razvojem na področju biotehnologije, kjer je vodil področje izolacij naravnih produktov, kot so vitamini, antibiotiki, imunosupresanti in druge biološko aktivne molekule, ki jih proizvajajo mikroorganizmi. Trenutno je svojo profesionalno pot preusmeril v naše največje farmacevtsko podjetje, kjer deluje na področju razvoja in raziskav zdravil. Njegovo razumevanje prehrane je produkt raziskovanja, študiranja in razmišljanja o tem področju zadnjih 20 let. Njegova strast je prehranska biokemija, vendar pri svojem delu skuša biti holističen, zato uporablja še druga orodja, v prvi vrsti celično biologijo, fiziologijo ter cirkadično biologijo in gerontologijo.

Na konferenci s tematiko: Metabolizem in nastanek energije v celici