Mentorstvo FZS

Mentorstvo, skozi katerega želi Fitnes zveza Slovenije oziroma njeni Partnerji projekta (člani FZS), informirati posameznike o zdravem načinu življenja, pomenu športne rekreacije, ter tako dvigniti nivo športa v RS.

Cilji programa Mentorstvo
– projekt se izvaja na nacionalni ravni (več poudarka na tistih regijah, kjer je področje športa premalo razvito);
– nevtralizacija negativnih posledic današnjega pretežno sedečega življenjskega stila (strokovno vodena, dovolj intenzivna, kakovostno strukturirana in redna športna vadba edina dejavnost);
– povečanje števila gibalno kompetentnih oseb oziroma povečanje gibalne izobraženosti oseb (osvojene spretnosti in znanja – podajanje pravilnega in strokovnega znanja),
– razumevanje vloge gibanja ter športa in njunih vplivov na oblikovanje zdravega življenjskega sloga.

Mentorstvo temelji na tem, da so mentorji na voljo vsem posameznikom, ki so na začetku športne kariere oziroma na začetku usposabljanja za področje strokovnega delavca v športu. FZS se zavzema za izpeljavo programa Mentorstvo, predvsem zaradi tega, ker je področje športa (najbolj apeliramo na področje fitnesa) v zadnjih letih precej naraslo in posledično s tem je naraslo število samooklicanih trenerjev, ki podajajo vadečim (zaradi nestrokovnosti), napačna navodila in jih učijo napačne izvedbe vaj. S tem se poveča število posameznikov s posledicami nepravilnih vaj: obraba kolenskega sklepa, ramenskega sklepa, ledvene hrbtenice,…

Mentorji, ki bodo objavljeni na našem spletnem portalu, bodo s FZS podpisali izjavo o mentorstvu in se zavezali, da bodo širili svoje strokovno znanje med ostale vaditelje, inštruktorje v njihovem okolišu. Prav tako bodo vezano na mentorstvo pripravljali strokovne seminarje, ter seveda poskrbeli za to, da bodo vadeči pravilno prejeli pravilne informacije za izvedbo posameznih vaj.

Bi tudi vi radi postali mentor Fitnes zveze Slovenije? Na spodnji povezavi najdete vse potrebne obrazce in navodila!

Obrazci