Pogosta vprašanja

Zakaj se pridružiti usposabljanju Fitnes zveze Slovenije?

Fitnes zveza Slovenije je zasnovala programe usposabljanja, vezano na potrebe na trgu.  Za vas smo pripravili aktualne tematike, odlične predavatelje – ki so več kot uspešni v praksi, osveženo gradivo, zavarovanje poklicne odgovornosti (v obdobju enega leta), mentorsko prakso in še mnogo več!

Kako pogosto so razpisani tečaji?

Tečaji potekajo dvakrat letno, in sicer v prvi polovici leta (februar – april) in jeseni (običajno s pričetkom v septembru). V kolikor je veliko zanimanja, razpišemo tudi dodatne termine tekom leta. Trenutno razpisane tečaje najdete pod prihajajočimi dogodki na osnovni spletni strani.

Kako se prijavim na tečaj?

Na tečaj se prijavite preko elektronske prijavnice, ki je dostopna poleg trenutno razpisanega aktualnega tečaja. Trenutno ni razpisanega tečaja?

Svoj interes lahko sporočite na email fzs@fitnes-zveza.si in vas bomo dodali v bazo zainteresiranih, ter obvestili, ko bo izšel razpis.

Kako podaljšam licenco FZS?

Za podaljšanje licence je potrebno predložiti vso potrebno dokumentacijo s katero dokazujete, da ste na letni ravni zbrali dovolj licenčnih točk za vašo stopnjo in pa v celoti izpolnjen zahtevek za podaljšanje licence katerega najdete na našem spletnem portalu(glej Pravilnik FZS o licencah: http://www.fitnes-zveza.si/wp-content/uploads/2015/04/PRAVILNIK-O-LICENCAH-FZS.pdf).
Vso dokumentacijo pošljete na sedež FZS nato pa, v kolikor ste predložili vso potrebno dokumentacijo, po pošti prejmete licenčno nalepko.

LICENCE SE PODALJŠUJEJO OD KONCA DECEMBRA DO KONCA JANUARJA!!

Vezano na nov Zakon o športu, se predvideva sprememba Pravilnika o Licencah – licence naj bi se podaljševale na dve leti.

Je licenca mednarodno priznana?

Vsaka mednarodna licenca se mora verificirati. EU veljavnost uredite pri  European register of exercise professionals (priložite diplomo in program usposabljanja). Veljavnost izven EU, si uredite z verifikacijo pri pristojni organizaciji v posamezni državi (priložite prej omenjeno dokumentacijo).

Enako lahko tujo licenco, vezano na ZŠpo-1 verificirate pri Olimpijskem komiteju Slovenije.

Kakšne so cene tečajev?

Cena tečajev za nazive: inštruktor fitnesa, inštruktor skupinske vadbe, inštruktor funkcionalne fitnes vadbe, inštruktor pilatesa je v primeru da celoten tečaj poslušate preko FZS je 990 eur (z vključenim DDV). V tem primeru je za delo v športu potrebna verifikacija tečaja na Olimpijskemu komiteju Slovenije (strošek verifikacije = 300 eur). Z verifikacijo se pridobi naziv: Športni rekreator I. stopnje, ki je pogoj za opravljanje dela na področju športne rekreacije v Sloveniji.

V kolikor opravljate na Olimpijskemu komiteju Slovenije tečaj Športna rekreacija I. stopnje, ter pristopite le na specialne vsebine tečaja FZS (ali fitnes ali skupinska vadba ali pilates ali funkcionalna vadba), je cena tečaja 690 eur (z vključenim DDV).