Pogosta vprašanja

Zakaj se pridružiti usposabljanju Fitnes zveze Slovenije?

Fitnes zveza Slovenije je zasnovala programe usposabljanja, vezano na potrebe na trgu.  Za vas smo pripravili aktualne tematike, odlične predavatelje – ki so več kot uspešni v praksi, osveženo gradivo, zavarovanje poklicne odgovornosti (v obdobju enega leta), mentorsko prakso in še mnogo več!

Kako pogosto so razpisana usposabljanja/tečaji?

Usposabljanja/tečaji potekajo dvakrat letno, in sicer spomladi april) in jeseni (pričetek september). V kolikor je veliko zanimanja, razpišemo tudi dodatne termine tekom leta. Trenutno razpisane tečaje najdete pod rubriko usposabljanje in modulom, ki vas zanima, ali pod rubriko aktualno.

Kako se prijavim na usposabljanje/tečaj?

Na usposabljanje se prijavite preko prijavnice, ki je objavljena poleg trenutno razpisanega aktualnega tečaja. Izpolnjeno prijavnico pošljite po pošti na sedež FZS ali e-mailu fzs@fitnes-zveza.si. O uspešni prijavi oziroma prejeti prijavnici boste obveščeni preko e-maila.

Ali lahko hkrati opravljam usposabljanje/tečaj za več modulov (fitnes, skupinska fitnes vadba ali pilates)?

Na enem razpisanem usposabljanju/tečaju lahko obiskujete samo en modul, torej morate izbrati med fitnesom, skupinsko fitnes vadbo in pilatesom. V kolikor npr. obiskujete tečaj in opravite izpit za področje fitnesa in si želite biti tudi strokovni delavec iz področja pilates in/ali skupinske fitnes vadbe, se vam na naslednjem razpisanem tečaju prizna teoretični del, ki je za vse 3 module enak, tako da pristopite samo k praktičnemu delu za modul, ki vas zanima. Cena širitve modula je 690 eur.

Kako podaljšam licenco FZS?

Za podaljšanjelicence je potrebno predložiti vso potrebno dokumentacijo s katero dokazujete, da ste na letni ravni zbrali dovolj licenčnih točk za vašo stopnjo in pa v celoti izpolnjen zahtevek za podaljšanje licence katerega najdete na našem spletnem portalu(glej Pravilnik FZS o licencah: http://www.fitnes-zveza.si/wp-content/uploads/2015/04/PRAVILNIK-O-LICENCAH-FZS.pdf).
Vso dokumentacijo pošljete na sedež FZS nato pa, v kolikor ste predložili vso potrebno dokumentacijo, po pošti prejmete licenčno nalepko in priponko.

LICENCE SE PODALJŠUJEJO OD KONCA DECEMBRA DO KONCA JANUARJA!!

Je licenca mednarodno priznana?

Vsaka mednarodna licenca se mora verificirati. EU veljavnost uredite pri  European register of exercise professionals (priložite diplomo in program usposabljanja). Veljavnost izven EU, si uredite z verifikacijo pri pristojni organizaciji v posamezni državi (priložite prej omenjeno dokumentacijo).

Enako lahko tujo licenco verificirate pri FZS. Podate prošnjo za priznavanje v naziv (diplomo in program usposabljanja). Na podlagi dostavljene dokumentacije se strokovni odbor FZS odloči, v katero stopnjo našega usposabljanja vas lahko uvrsti, ter vam poda morebitne predloge (opravljanje diferencialnih izpitov,…).

Kakšne so cene tečajev?

Za tiste, ki ste že strokovni delavec I. stopnje znaša inštruktorska stopnja 450 eur. Akcijski paket, kjer si po uspešno končanem usposabljanju pridobite naziv inštruktor (strokovni delavec II. stopnje), znaša 990 eur. Znesek lahko poravnate v več obrokih, pri čemer mora biti prvi obrok poravnan pred pričetkom tečaja in zadnji pred zadnjimi predavanji.